imageimageimageimageimage

Artikelen

Clubinfo

Welkom op de site van SVBS’77

 Al sinds jaar en dag werd er op het schoolplein gevoetbald, met alle gevolgen van dien. Om die reden werd er gezocht naar een alternatief. Uiteindelijk ontstond in 1977 het idee om een overkoepelende vereniging in Belt-Schutsloot op te richten waar alle sportactiviteiten op den duur ondergebracht zouden kunnen worden. Er werd begonnen met voetbal. 

Op 8 maart 1977 werd SVBS’77 opgericht.Het kiezen van de clubkleuren was lastig omdat in de omgeving vele combinatie al werden gebruikt. Het toeval wilde dat tijdens de oprichtingsvergadering een KNVB-boekje met spelregels in de kleuren groen en oranje op tafel lag. In die tijd waren die kleuren erg populair. Door dit toeval werden de kleuren van SVBS’77 groen en oranje. Groen voor de broek en oranje voor het shirt. 

In het seizoen 1978/1979 werd aan de officiële KNVB-competities begonnen. SVBS’77 startte met 3 senioren elftallen, B-junioren en D-pupillen. Het damesvoetbal werd in het seizoen 1980/1981 leven in geblazen. 

Sinds 1977 heeft SVBS’77 een sterke ontwikkeling doorgemaakt, zowel qua ledenaantal als qua accommodatie. Dat alles dankzij de vele vrijwilligers en de clubliefde die bij velen heerst.  

Het eerste elftal speelt in de vierde klasse Noord.

 

 

 

Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies